Tienerkamp met veel plezier

Dit jaar gingen er 15 tieners mee op kamp van het Aartsbisdom Utrecht. “Ondanks het kleine aantal deelnemers, was het plezier er niet minder om: degenen die zijn meegegaan, hadden een geweldig kamp!” Aldus organisator pastoor Zweers. “Van 7 tot en met 13 augustus gingen ze met hun begeleiders naar de Duitse Eifel, naar het dorpje Nettersheim.”

Aan de oever van een kleine beek werd het kamp opgeslagen. Pastoor Zweers: “Door de Mis en de sportdag leerde iedereen elkaar al beter kennen.” De tweedaagse trektocht bracht ons naar de abdij Steinfeld, waar we bleven slapen. In het bos achter de prachtige, eeuwenoude abdij kookte iedereen op een zelfgemaakt brandertje en sliep onder een plastic zeil.
De uitdagingen gingen ook de hoogte in, in het klimbos in Hürtgenwald. En de uitdagingen gingen eveneens naar de wateren, en wel het water van de Rur, bij een kanotocht. Dit keer met een instructeur en dat bleek wel nodig want de Rur is een stevig stromende rivier en dan moet je je hoofd er wel bij houden. Na de afsluitende Mis was de bonte avond waarbij een van de tieners een verrassende imitatie deed van Jandino. Het was een zeer geslaagd kamp en laten we voor de volgende keer afspreken dat er dubbel zoveel tieners meegaan.”