kinderkamp 2019

Elk jaar organiseert het bisdom een kinderkamp voor kinderen tussen 7 en 13 jaar oud. Dit kamp staat onder leiding van vicaris Hans Pauw en Jacqueline Kolfschoten.

In het begin…

In de zomer van 2019 organiseert het Aartsbisdom Utrecht weer een kinderkamp voor meisjes en jongens van 7 t/m 13 jaar. In een flyer legt de organisatie het motto van dit jaar uit: “In het begin. Dit zijn de eerste drie woorden van het eerste Bijbelverhaal. Tijdens dit kamp staan we stil bij dit thema door te luisteren en na te denken over het scheppingsverhaal, Adam en Eva in het paradijs en de toren van Babel. In de Eucharistievieringen aan het begin en het einde van de week gaat het over de roeping van de eerste leerlingen en het dubbelgebod van de liefde, het eerste beginsel van ons geloof.”

“Tijdens het kamp gaan we natuurlijk ook heel veel spelletjes doen, lekker naar het bos, knutselen, zwemmen en nog veel meer. Dus wil je graag iets moois meemaken, samen met andere kinderen? Meld je dan snel aan voor het kinderkamp 2019!”

Maar… hoe gaat dat nou in de praktijk tijdens zo’n kampweek? Lees hieronder wat diverse ‘ervaringsdeskundigen’ erover zeggen:

Kookstaf: “We eten lekker en gezond. Dat gaat goed samen. Vooral als je de groenten héél fijn snijdt. Eén keer eten we patat maar dan wel met oma’s zelfgemaakte appelmoes en lekkere salade!”

Kampelaan: “We staan op speelse wijze stil bij een aantal Bijbelverhalen die passen in het kampthema. Er is een openingsviering en een slotviering om het begin en het einde van het kamp te markeren. Iedere dag is er een kleine dagsluiting met gebed en zang waaraan de kinderen actief meedoen.”

Kamp- en groepsleiding: “De sfeer is heel belangrijk. Iedereen hoort erbij. Natuurlijk strijden de kinderen in hun eigen deelgroepjes tegen elkaar in sport en spel, maar het doel is dat iedereen een mooi en gezellig kamp heeft. Er is ook de nodige vrije tijd om lekker samen te spelen.”

Deelnemers Dahn en Duy: “Iedereen heeft plezier gehad en nieuwe vrienden gemaakt. Wij komen zeker volgend jaar terug. Misschien komen jullie ook, dat zou iedereen heel leuk vinden!”

Een sfeerimpressie van het kinderkamp is te vinden op de Facebookpagina: Kinderkamp Aartsbisdom Utrecht. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Jacqueline Kolfschoten, tel.: 06 29015399 of e-mail: jacqueline.kolfschoten@gmail.com.

Het kinderkamp is ook te vinden op:
– Facebook
– Youtube