Koninklijk kinderkamp in Ermelo succes

Van zaterdagavond 5 t/m donderdagavond 10 augustus werd in Ermelo het kinderkamp ‘Koning(in) voor een week!’ gehouden. De kinderen (8 t/m 12 jaar) keken tijdens dit kamp naar Bijbelverhalen met koningen en koninginnen en namen deel aan allerlei activiteiten. Ze namen het daarbij in drie teams tegen elkaar op: de tsaren (team rood), sultans (team blauw) en farao’s (team geel).

Rond 19.00 uur arriveerden alle 31 kinderen en hun ouders in ‘kasteel’ de Aalbertshoeve in Ermelo voor het kamp ‘Koning(in) voor een week’. Ze werden welkom geheten door prinses Imke, lakei Hans en hofdames Jacqueline en Juliette. Via verschillende spellen leerden de kinderen en de kampleiders elkaar beter kennen. Ook werden er teamvlaggen gemaakt.

Op zondag 6 augustus was na het ontbijt de openingsviering. “Daarin vertelde ‘kampelaan’ Hans Pauw (vicaris Jeugd en Jongeren) het verhaal over de gedaanteverandering op de berg Thabor. Ook werd er swingend gezongen,” zo meldt de kampleiding.

Na de viering stond er veel sport en spel op het programma, zoals slagbal en levend kwartet. Om 17 uur keken de deelnemers verkleed de EK-finale van de Oranjevrouwen. Na deze wedstrijd werd er (oranje) macaroni gegeten. Na het avondprogramma sloot de kampelaan af met gebed en zang.
Op maandag vertelde hij over de wijsheid van koning Salomo, waarna ieder groepje een toneelstukje bedacht waarbij op een wijze manier een probleem moest worden opgelost. “Dit leverde creatieve situaties op. Na de lunch speelden de kinderen in het bos allerlei varianten van levend stratego,” aldus de kampleiding De dinsdag stond in het teken van dé sportmiddag met de zevenkamp. Toen de regen al te erg werd, verplaatsten de teams zich naar binnen.

Op woensdag “speelden we een knotsgekke estafette, brachten we uren rond in het zwembad, deden we een oberrace, kwam de nieuwe jongerenwerker van het bisdom diaken Mauricio langs, aten we friet zoals dat thuis niet mag, lieten we ballonnen de lucht in gaan met brieven aan God én vermaakten we ons met de bonte avond,” vertelt de kampleiding. “Wederom een geslaagde dag!”

Op de slotdag van het kinderkamp werden nog wat spellen gespeeld, waarbij het touwtrekken niet mocht ontbreken. Kampelaan Hans vierde met alle aanwezigen de Eucharistie in de slotviering. Daarna werd bekend gemaakt dat het rode team dit keer de meeste punten had behaald. Nadat iedereen had geholpen met de schoonmaak, was het kamp officieel ten einde.