Reis rond de wereld

Haarle was dit jaar voor de eerste keer de locatie van het jaarlijkse kinderkamp dat het Aartsbisdom Utrecht organiseert. Van 4 t/m 9 augustus verbleef een groep van 24 kinderen met begeleiders daar op het terrein van kampeerboerderij De Heidebloem. Het thema was van het kinderkamp dit keer ‘Wereldreis’ – deze reis startte op 4 augustus om 19.00 uur met een openingstoneelstuk. “Daarin maakten de kinderen kennis met hun reisleiders. Aansluitend was er een ‘kiss en ride’-moment voor de ouders, waarna we de verschillende kennismakingsspelletjes van start gingen,” vertelt begeleidster Jacqueline Kolfschoten.

De zondagmorgen begon met de openingsviering, waarin ‘kampelaan’ Hans Pauw (vicaris Jeugd en Jongeren) de aanwezigen vertelde over op reis gaan zonder koffer: hoe doe je dat? Na de viering was het tijd voor sport en spel. Er zijn diverse spellen gedaan met een reis-thema. Kolfschoten: “Zo moesten de kinderen in een groep de vorm van een piramide maken en hebben ze een windrichtingenbingo gespeeld. Verdeeld over de week waren er ook catechese-momenten waarin de kampelaan vertelde over de reizigers Paulus, Mozes en Abraham.”

“Op dinsdagavond was er, na een heerlijke zwemdag, een vossenjacht waarbij de kinderen moesten raden welke Bijbelse reiziger ze tegenkwamen. Bij terugkomst brandden er overal kaarsjes en hebben we de dag buiten afgesloten.”

Elke avond kwamen Indiana en Jones vertellen over avonturen en meldden dan ook welk groepje die dag de meeste punten had behaald. Daarna werd de dag afgesloten door een gesprek en gebed met de kampelaan.
Woensdagavond kwam onder anderen vicaris Cornelissen het kamp bezoeken. Vicaris Cornelissen zegende toen ook de Christoffels die de kinderen en de leiding mee naar huis kregen. “Ook hebben we genoten van een hilarische bonte avond,” aldus Kolfschoten.
Op donderdag 9 augustus werd het kamp om 19.30 afgesloten met nog een laatste bezoek van Indiana en Jones. Jacqueline Kolfschoten: “Zij maakten bekend dat ‘team blauw’ dit jaar gewonnen had. Daarna werd met zijn allen nog één keer het wereldreis lied gezongen en was het kinderkamp 2018 toch echt voorbij.”