Beestenbende in Ermelo

Het jaarlijkse kinderkamp van het Aartsbisdom Utrecht in Ermelo had deze zomer (7 t/m 12 augustus) als thema ‘Beestenbende’. De ruim 50 deelnemers (inclusief leiding) hebben een week samen gebeden, gezongen, gesport en spelletjes gedaan. De eerste dag stond in het teken van kennismaking en de openingsshow door de leiding.

Dag 2 startte met een openingsviering met ‘kampelaan Hans’ oftewel ‘jeugd- en jongerenvicaris’ Hans Pauw. Bij de catechese ging het over de Ark van Noach, waarbij de kampelaan vertelde over een nieuwe start: na regen komt immers altijd zonneschijn. Iedereen heeft daarna een mooie dierenmobile in elkaar geknutseld. Ook was er tijd voor waterpret: het zwembadje werd tevoorschijn getoverd en via allerlei hindernissen lukte het niemand om echt droog te blijven. Tijdens de dagsluiting kwamen herder Harry en zijn sprekende schaap Sjon langs. Zij spraken de dag door en gaven ook de eerste punten voor op het scorebord. Kampelaan Hans besloot de dag met een moment van stilte en gebed.

De volgende dag stond onder meer een vossenjacht in het dorp op het programma. Ook bracht mgr. Hoogenboom een bezoekje aan het kinderkamp en deed mee met de spelletjes. Na het avondeten was het tijd om te dansen en als verrassing stonden er daarna Vietnamese loempia’s klaar (gemaakt door de moeder van twee van de kinderen). Ook nu sloten herder Harry, Sjon en de kampelaan de dag af.

Woensdag was een sportieve dag met slagbal, trefbal en een meerkamp. De middag werd afgesloten met een heuse sing-along: de groepjes kregen een woord en moesten dan zo snel mogelijk een bestaand liedje zingen waarin dat woord voorkwam. Donderdag gingen de kampeerders naar het zwembad en stond er een catechese over Jakob met zijn bonte schapenverzameling op het programma. Daarna knutselden de kinderen zelf schaapjes in allerlei vormen en maten. “Net zoals wij zelf ook zijn: een bonte verzameling,” aldus de leiding. De dag werd afgesloten met de bonte avond, waarbij ook herder Harry en schaap Sjon weer langskwamen. Kampelaan Hans vertelde over de wonderbare visvangst. Op de laatste dag werd er nog een aantal spellen gespeeld, waarna de slotviering en de slotshow volgden. Meer foto’s en uitgebreidere verslagen van het kinderkamp zijn te vinden op www.facebook.com/kinderkampaartsbisdom.