De deelnemers aan de reis ‘Ontmoet Papa Wojtyla’ van het Aartsbisdom Utrecht vertrekken zondag 17 juli naar de Wereldjongerendagen in Krakau (Polen). Jongerenwerkers Amanda en Samuel zijn druk met de laatste voorbereidingen: zo werden in de week voor vertrek de oranje WJD T-shirts bezorgd en moesten deze op maat gesorteerd worden.

De jongeren gaan tijdens het voorprogramma onder meer naar Wadowice, Auschwitz en Czestochowa (beroemd vanwege de icoon van de Zwarte Madonna). In het bisdom Opole verblijven ze in gastgezinnen. Tijdens een ‘dag van de barmhartigheid’ zullen ze de handen uit de mouwen steken. Verder staat er in Opole onder meer een ‘dag van de gemeenschap’ op het programma: de jongeren maken dan een bedevaart naar H. Anna (Gora Swietey Anny).
In Krakau krijgen de ‘Utrechtse’ deelnemers samen met de jongeren uit de andere Nederlandse bisdommen onder meer catechese van de meereizende bisschoppen. Op vrijdag 29 juli is de kruisweg met paus Franciscus. Daags daarna volgt de nachtwake met de paus, waarbij de jongeren in de openlucht overnachten. Zondag 31 juli is de afsluitende Eucharistieviering met de paus.
Maandag 1 augustus reizen de jongeren terug naar Nederland, waar ze de volgende dag aankomen.