Gepubliceerd op: vrijdag 9 december 2022

In het weekend van 27 t/m 29 januari komen ongeveer honderd jongeren uit heel Nederland weer samen op Ameland om daar alvast een voorproefje te krijgen van de echte Wereldjongerendagen in Lissabon. Omdat de deelnemende jongeren tijdens WJD@Home nieuwe vrienden maken en oude bekenden weerzien, is het de perfecte opstap naar de Wereldjongerendagen in 2023 in Portugal.

Wat kun je verwachten?

  • Samen een weekend op een eiland
  • Strand en zee op loopafstand
  • Eucharistieviering met bisschop als hoofdcelebrant
  • Avond van barmhartigheid
  • Inhoudelijke en creatieve workshops
  • Geloofsgesprekken
  • Nieuwe vrienden maken die ook gelovig zijn
  • Jongeren ontmoeten die meegaan naar de WJD in Lissabon of zich erop oriënteren

 

De WJD@Home 2023 worden georganiseerd onder de vlag van Jong Katholiek. De organisatie hoopt dat opnieuw veel jongeren zich zullen aanmelden voor het weekend op Ameland. De vorige keer was het enthousiasme groot, zowel onder de deelnemers als bij de organisatie en de aanwezige bisschoppen. Van de bisschoppen waren mgr. Van den Hende van bisdom Rotterdam, mgr. Van den Hout van bisdom Groningen-Leeuwarden en mgr. Mutsaerts van bisdom ’s Hertogenbosch aanwezig.

Reis naar en van WJD@Home
Op 27 januari vertrekt de boot om 18.00 en 20.00 uur vanuit Holwerd naar Ameland.
Op 29 januari arriveert rond 18.15 uur de boot vanuit Ameland op het vasteland, in Holwerd.

Er zal vanuit diverse plaatsen in het land busvervoer worden georganiseerd naar de vertrekplaats van de boot naar Ameland, zodat iedereen op 27 januari op tijd bij de boot is. Tickets voor de boot worden geregeld. Voor de terugweg is er ook een bus, met dezelfde stops onderweg.

Voor het Aartsbisdom Utrecht vertrekt er een bus vanuit Roermond, via Den Bosch naar Utrecht. De opstapplaats is: P+R Science Park Utrecht, Parkeerterrein P10, Upsalalaan 3, 3584 CT Utrecht. Hier kun je zowel met de auto, als de tram of de bus komen. Super makkelijk dus! Bus 28 of tram 22 naar eindhalte P+R Science Park.

We hopen rond 17.00 uur te VERTREKKEN vanuit Utrecht, maar we zijn afhankelijk van de files. Wees op tijd aanwezig, want de boot naar Ameland wacht niet! 

Kom je op eigen gelegenheid dan parkeer je de auto in Holwerd. 

Aanmelding en kosten
Aanmelding is mogelijk tot 16 januari 2023 en loopt via www.wjd.nl/wjdhome.
Leeftijd: jongeren van 15 tot en met 30 jaar.
Kosten: € 85,- per persoon.

Halverwege januari ontvang je een e-mail met alle informatie over de bussen, de boot en het programma.
Kijk voor meer informatie over de WJD in Lissabon ook op www.wjd.nl

Informatie en contact
Voor vragen over deelname aan WJD@Home neem contact op met Sarah Mijhad, diocesaan jongerenwerker Aartsbisdom Utrecht, e-mail: jongerenpastoraat@aartsbisdom.nl

Tot ziens op Ameland! 

 

Foto van een eerdere WJD@Home op Ameland: Ramon Mangold