Gepubliceerd op: woensdag 9 augustus 2023

Mgr. Woorts was op 9 augustus in de binnenstad van Utrecht aanwezig om de Utrechtse WJD-gangers te verwelkomen. Zelf kijkt hij met grote tevredenheid terug op de WJD in Lissabon, waar hij samen met vijf andere Nederlandse bisschoppen aan deelnam: “Het was mooi en inspirerend dat zoveel jongeren daar samen hun geloof konden vieren. Op zo’n moment kun je echt merken dat de Heilige Geest werkzaam is.”

Mgr. Woorts vertelde in Lissabon in een video van katholiekleven over hoe hij deze Wereldjongerendagen ervaart: “We hebben inhoudelijke programma’s, spontane ontmoetingen en gezelligheid. Ik ben dankbaar dat ik hier deel van mag zijn.” De Utrechtse hulpbisschop deelde in deze video ook zijn vermoeden waar de volgende editie van de Wereldjongeren zal plaatsvinden: Korea. Dat bleek hij een dag later juist te hebben.

In Utrecht deelde mgr. Woorts de jongeren na hun aankomst een speldje van het Jaar van de Eucharistie uit maar ook een kleine versnapering – beide werden gewaardeerd. De jongeren waren na een busreis van twee dagen in Utrecht aangekomen. Onderweg werd onder meer gestopt in de geboorteplaats van de heilige Dominicus: Caleruega. Daar werd op 7 augustus in het klooster ‘casa de espiritualidad Santo Domingo’ de Eucharistie gevierd, op 8 augustus vierden de jongeren en hun begeleiders de Eucharistie in Bordeaux.

Foto links: pastoraal werker Yuri Saris verzamelt de leden van zijn deelgroep nog één keer
Foto rechts: jongerenwerker Sarah Mijhad, Nicole de Bekker (deelgroepleider met haar broer Gauthier de Bekker pr.) en pastor Anton ten Klooster

Hieronder foto’s die Ramon Mangold maakte tijdens deze tweedaagse terugreis.