Gepubliceerd op: woensdag 18 mei 2022

Inmiddels begint het een jaarlijkse traditie te worden: de wandelactiviteit voor de jongeren uit het Aartsbisdom Utrecht. Dit jaar werd deze activiteit een pelgrimage naar Onze Lieve Vrouwe van Eiteren in IJsselstein. Frank Blaauw van het organiserende JA-team doet verslag:

Een groep jongeren uit ons bisdom trok op 15 mei naar IJsselstein. Na de Eucharistievering in de St. Nicolaasbasiliek, waarin mgr. Hoogenboom onder meer stilstond bij de heiligverklaring van Titus Brandsma diezelfde dag in Rome en het onderwerp ‘liefde = gratis’, was er een ontmoeting met de parochianen onder het genot van een kopje koffie en aansluitend een lunch in het parochiecentrum van de basiliek. Mgr. Hoogenboom verzorgde voor de jongeren een presentatie over de geschiedenis van het pelgrimeren en de geschiedenis van onze Lieve Vrouwe van Eiteren Hulp in nood. De presentatie werd afgesloten met een bezoek aan het genadebeeld in de basiliek. 

Na het bezoek aan het genadebeeld was het tijd om de wandelschoenen aan te trekken. De jongeren trokken onder leiding van mgr. Hoogenboom door IJsselstein, langs onder meer de fundamenten van de oude kapel van Eiteren en over het jaagpad langs de Hollandsche IJssel naar de fundamenten van het voormalige klooster van IJsselstein, waar jongerenvicaris Pauw zich bij de groep voegde. Na een pauze trok het gezelschap verder langs de Hollandsche IJssel en vervolgens over het platteland terug naar IJsselstein. 

In het centrum van IJsselstein was er vervolgens een maaltijd bij de lokale Griek gevolgd door een ijsje in de avondzon. Het JA team kijkt terug op een geslaagde dag!