Gepubliceerd op: donderdag 9 april 2020

Hoe kan ik groeien in geloof nu ik gedwongen ben thuis te blijven? Het kan heel verontrustend zijn als je je dagelijkse bezigheden moet opgeven en gedwongen wordt om de hele dag thuis te blijven. Je kunt niet naar de Mis gaan, catechese bijwonen of biechten… Gelukkig is God altijd groter en kun je hem overal ontmoeten! Hier zijn een paar concrete ideeën:

  1. Vraag Gods hulp om het onvermijdelijke te aanvaarden en neem je voor om deze tijd als een uitdaging te zien om op een nieuwe manier met God en anderen om te gaan. Wees niet bang om vragen te stellen.
  2. Maak elke dag tijd voor gebed. In bijlage 4 en 5 van het boek Twitteren met GOD en Manual wordt uitgelegd hoe je kunt bidden met een Bijbeltekst en hoe je in gebed kunt terugkijken op je dag voordat je gaat slapen. Volg de Mis of bid de rozenkrans online.
  3. Lees dagelijks een hoofdstuk uit de Bijbel. Je kunt beginnen met het Evangelie volgens Marcus, het kortste van de vier Evangeliën. Of je kunt de dagelijkse Bijbelteksten lezen in de Twitteren met GOD app.
  4. Doe goede daden: bid voor iemand in nood, bel een eenzame persoon om hallo te zeggen, regel boodschappen voor de buren, stuur iemand een bosje bloemen, en geef extra aandacht aan je huisgenoten.
  5. Lees elke dag een stukje uit de Catechismus (Youcat) of een ander boek over het geloof. Volg een online cursus of volg een gebed online. Allerlei geloofsgemeenschappen en organisaties bieden steeds meer online aan. Bespreek zo mogelijk je vragen met een paar vrienden.

Tweeting with God heeft nog meer ideeën en antwoorden op jouw vragen op hun website. Ze hebben namelijk een hele reeks ‘je geloof beleven in tijden van crisis’. Op hun social media is dit vaak in het Engels, maar op hun website ook in het Nederlands – klik hier.