Gepubliceerd op: woensdag 19 juli 2023

Er is eindelijk weer een volledig jaarprogramma van Jong Aartsbisdom Utrecht! Zoals je ziet (klik hier) staan er een hoop verschillende activiteiten op.

Jongerenwerker Sarah Mijhad vertelt enthousiast: “We beginnen het nieuwe seizoen met helpen bij de diocesane gezinsdag. Dit is een nieuw initiatief van vicaris Cornelissen en mijn collega huwelijk & gezin Elise Bangma. We zoeken nog jongeren die willen helpen met het kinder -en tienerprogramma. Er liggen flyers in de eucharistische centra en je kunt hier meer lezen over deze dag.”

Sarah Mijhad: “Dan begint november met een nieuw initiatief van Jong Katholiek, helemaal mogelijk gemaakt door jongeren zelf: de Katholieke Jongeren Dag in Veenendaal. Organiseer een groep in je parochie en koop je tickets samen met groepskorting!”
De organisatie van de KJD schrijft: “Met het thema Welkom Thuis willen wij alle jongeren in Nederland bemoedigen om van hun kerk een thuis te maken. We mogen thuiskomen bij God, maar ook bij elkaar! We mogen een plaatselijke gemeenschap opbouwen binnen de wereldkerk. Een plek waar jij en andere jongeren zich thuis voelen. 
Meer informatie over deze dag vind je hier.

Op de feestdag van Christus Koning van het heelal vieren we tegelijkertijd de diocesane Wereldjongerendag. “En dat is dit jaar natuurlijk de reünie van onze pelgrimsreis naar Lissabon! We komen met kardinaal Eijk samen in Wageningen, waar pastoor Mauricio ons zal verwelkomen. Meer informatie over deze dag kun je verwachten in september, maar schrijf ‘m alvast in je agenda!,” zo roept Sarah Mijhad op.

Ooit begonnen als het thuisprogramma voor jongeren die niet naar de Wereldjongerendagen in Panama konden gaan, is het nu een mooie jaarlijkse traditie geworden om in het laatste weekend van januari af te reizen naar Ameland voor de WJD@Home. Sarah: “De naam klopt niet meer helemaal met hoe het begonnen is, maar verwacht een flinke reis per bus en boot naar Ameland, catecheses, workshops, ontspanning, spelletjes, de H. Mis vieren en veel zingen. Er is tijd om uit te waaien op het strand en om oude bekenden te zien of nieuwe vrienden te maken die net als jij katholiek zijn.”
Meer informatie volgt zéker in het najaar.

Dan is er in 2024 ook eindelijk weer een dag speciaal voor vormelingen, vertelt Sarah. “Dit keer organiseren we de bijeenkomst centraal voor alle vicariaten van het Aartsbisdom Utrecht en komen we samen in de St. Catharinakathedraal in Utrecht. De rest van de middag is er de mogelijkheid te kiezen uit allerlei verschillende activiteiten. Schrijf deze dag dus zeker in je agenda als je vanaf dit najaar je vormsel gaat ontvangen en regel alvast de papa’s en de mama’s om de tieners te brengen en te begeleiden. Het belooft een prachtige dag te worden.”

“En tot slot vieren we eind juni onze slotviering om het seizoen weer af te sluiten en de zomervakantie in te luiden. Zal de barbecue in de bisdomtuin ook een traditie worden? Meer informatie over deze dag verwachten we in het nieuwe jaar te kunnen delen,” aldus Sarah Mijhad.

Oproep
“Zo. Dit is het, hoor ik u denken,” zo stelt Mijhad, die vervolgt: “Niet helemaal. Organiseert u als pastoor of parochievrijwilliger een activiteit voor jongeren en wilt u daar hulp bij of dat de jongeren vanuit heel het aartsbisdom aansluiten, neem dan alstublieft contact met mij op. Misschien is er nog wel meer mogelijk!”

Op de poster is te zien dat Jong Aartsbisdom ook te volgen is via Facebook en Instagram. Voor wie als eerste op de hoogte wil zijn van alle activiteiten stuurt Sarah Mijhad bovendien per whatsapp informatie over de activiteiten rond.

“Wilt u graag deze poster ontvangen om op te hangen in uw kerk, pastorie of andere geschikte plek waar jongeren hem kunnen zien? Stuur dan een e-mail naar jongerenpastoraat@aartsbisdom.nl met adres, hoeveel stuks en waarom u de poster graag wilt ontvangen,” aldus Sarah Mijhad tot besluit.

Klik op de afbeelding hieronder (of hier) om de jaarkalender te downloaden