Klimmen, Klauteren & Kanoën

Het tienerkamp 2015 van het Aartsbisdom Utrecht vond evenals het jaar daarvoor plaats in het Luxemburgse Wiltz. Van 9 t/m 15 augustus kampeerden 29 tieners en 9 begeleiders aan de oever van het riviertje Wiltz. Pastoor Zweers (parochie St. Eusebius) was één van de begeleiders van het tienerkamp en noemt de week “wederom een hoogtepunt.” Zijn verslag:

“Op de eerste dag was er ‘s nachts een spannende tocht naar het kasteel. De volgende dag was de Eucharistieviering in de kerk waarna de sportdag kon beginnen. De yoghurthelling was hiervan wel het hoogtepunt. Dinsdag begon de tweedaagse trektocht door het prachtige, bosrijke en heuvelachtige land. Iedereen moest zijn bagage voor één nacht meedragen in zijn of haar rugzak. Het was een pittige maar mooie tocht, waarbij de tieners zelfs dwars door het bos en over beken gingen. Vanwege het mooie weer kon de groep in de open lucht overnachten. De volgende dag liepen we over prachtige smalle paadjes verder naar Kautenbach.

Op donderdag gingen de tieners klimmen. Dat bleek nogal een uitdaging voor een aantal van hen. Er was een tokkelbaan vanaf 60 meter hoogte, een touwparcours, een ‘via ferrata’ en er werd geabseild of over bruggen gelopen op 20 meter hoogte. Het toppunt was de zogenaamde pamperpaal, een zeven meter hoge paal waar je bovenop moest klimmen om daarna in een trapeze te springen. Een aantal leiders deed dit zelfs zonder hun benen te gebruiken! Heel wat tieners hebben hiermee grenzen verlegd.

Op vrijdag gingen alle tieners en leiders kanoën over de Sure naar Echternach. Een mooie tocht met prachtig weer. In Echternach werd de Eucharistie gevierd bij het graf van Willibrord. De laatste dag werd afgesloten met een leuke bonte avond met liedjes en muziek. Het einde van weer een prachtig kamp. En… hopelijk gaan er volgend jaar weer genoeg tieners mee om twee kampen te vullen.”